Chorvátska pljeskavica
Ingrediencie:
- 500 gramov hovädzie mäso
- 500 gramov bravčové mäso
- 1 ČL soľ
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 1 ČL čierne korenie
- 1 ks cibuľa veľká
- olej
Postup:
- Pomlieť spolu mäso a cibuľu.
- Pridať korenie, soľ, sódu bikarbónu. Sóda bikarbóna má slúžiť na skyprenie (zľahčenie) mäsovej zmesi.
- Zmes treba poriadne zmiesiť a odložiť do chladničky (na 12 hodín), kde mäso nasiakne korením a cibuľov, čo dáva pljeskavici nezameniteľnú chuť.
- Potrieť ruky, lopár a grilovaciu panvicu olejom. Odobrať časť mäsa asi veľkosti broskyne a vytvarovať placky priemeru asi 15 cm s výškou 2-3 cm.
- Takéto placky sa grilujú na panvici z oboch strán, nevysmážajú sa ponorené v oleji.
- Podávame so zeleninou (napr. cibuľa), ajvarom, hranolkami (alebo chlebom). Mne sa osvedčila kombinácia s gréckym šalátom.
Inšpirácia:
Srbská pljeskavica
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára