nedeľa 14. augusta 2016

Chorvátska pljeskavica

Ingrediencie:
  • 500 gramov hovädzie mäso
  • 500 gramov bravčové mäso
  • 1 ČL soľ
  • 1/2 ČL sóda bikarbóna
  • 1 ČL čierne korenie
  • 1 ks cibuľa veľká
  • olej
Postup:
  1. Pomlieť spolu mäso a cibuľu.
  2. Pridať korenie, soľ, sódu bikarbónu. Sóda bikarbóna má slúžiť na skyprenie (zľahčenie) mäsovej zmesi.
  3. Zmes treba poriadne zmiesiť a odložiť do chladničky (na 12 hodín), kde mäso nasiakne korením a cibuľov, čo dáva pljeskavici nezameniteľnú chuť.
  4. Potrieť ruky, lopár a grilovaciu panvicu olejom. Odobrať časť mäsa asi veľkosti broskyne a vytvarovať placky priemeru asi 15 cm s výškou 2-3 cm.
  5. Takéto placky sa grilujú na panvici z oboch strán, nevysmážajú sa ponorené v oleji.
  6. Podávame so zeleninou (napr. cibuľa), ajvarom, hranolkami (alebo chlebom). Mne sa osvedčila kombinácia s gréckym šalátom.
Inšpirácia: Srbská pljeskavica

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára