Balatónska špecialita
Ingrediencie:
- 500 gramov bravčové pliecko
- 1 ks cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 5 ks uhorky nakladané
- soľ
- čierne korenie mleté
- rasca mletá
- feferónky alebo červená štipľavá paprika
- horčica
- voda
Postup:
- Na panvici na masti osmažíme cibuľu, keď je zlatistá pridáme cesnak a ešte chvíľu smažíme.
- Pridáme mäso nakrájané na jemné pásiky, osolíme a okoreníme (čierne korenie, kmín, červená paprika). Prilejeme vodu a dusíme.
- Keď mäso zmäklo, pridáme nadrobno nakrájané uhorky.
- Na záver pridáme horčicu a chvíľu povaríme. Horčica by mala zahustiť konzistenciu.
- Podávame s chlebom a uhorkami, prípadne s kyslou kapustou či gréckym šalátom. Dá sa konzumovať aj na spôsob račianskej pochúťky, teda v zemiakovej placke posypanej strúhaným syrom. Dobrú chuť!
Inšpirácia:
Balatónska špecialita
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára